Black Salami: Γιατί συμβαίνει τέτοιος πανικός έξω από έναν φούρνο;

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Αντώνης Καζάκος, ο Μπρούνο Πέτσια και όλη η ομάδα τους που τρέχει τον νέα γενιάς φούρνο της Ζωοδόχου Πηγής και σχεδόν μαγειρεύει τα σάντουιτς που μας χορταίνουν έχουν αποδείξει ότι ακόμα και αν κάποιοι έσπευσαν να τους βαφτίσουν απλώς hipsters, το άξιζαν το hype που πήραν εξαρχής, και χωρίς να αντιγράφουν κανέναν.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αντώνης Καζάκος άρχισε να ενδιαφέρεται για τις ζύμες και αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτές πιο συστηματικά μεν, ερασιτεχνικά δε. Βρέθηκε, λοιπόν, σε μια σχολή για pizzaioli στον Άγιο Δημήτριο, στην οποία δίδασκε θεωρία ο Ελληνοϊταλός Μπρούνο Πέτσια. «Οι περισσότεροι ήθελαν να μάθουν μόνο πώς να απλώνουν τη ζύμη της πίτσας, οπότε το μάθημα του Μπρούνο ήταν κάπως παραγκωνισμένο, δεν το παρακολουθούσε κανείς, ήμουν ο μόνος που πήγαινε».Όλο αυτό κατέληξε σε μια παρεΐστικη και κάπως nerd φάση: ξεκίνησαν να αγοράζουν άλευρα από διάφορους μύλους, από διάφορες χώρες. Είχαν κάποιες αγαπημένες τεχνικές και συνταγές και με βάση αυτές πειραματίζονταν. «Φτάσαμε σε ένα σημείο που δεν μπορούσαμε να φάμε τα συμβατικά ψωμιά και ζυμάρια». Οι δυο τους, λοιπόν, έγιναν οι επόμενοι που θα άνοιγαν έναν νέας γενιάς ποιοτικό φούρνο στην Αθήνα.

«Δεν είμαστε ιταλικό μαγαζί, δανειζόμαστε στοιχεία όμως από τη γαστρονομική κουλτούρα των Ιταλών».

Τιμές: 5–10 €

Ζωοδόχου Πηγής 71 & Μεθώνης, Εξάρχεια

Τηλέφωνο: 211-41.87.956

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *