Δοκιμάστε να φτιάξετε για την οικογένεια ή την παρέα σας την πιο εύκολη τραγανή πίτσα με cream cheese crust. Πώς; Με έτοιμο φύλλο κουρού που το γεμίζουμε με τυρί κρέμα για να φτιάξουμε το γείσο και από toppings σπιτική σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, μπέικον, μανιτάρια και πιπεριά!

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIP! Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Ας μαγειρέψουμε…

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά.  
  • Για τη σάλτσα 
  • Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. 
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. 
  • Ρίχνουμε τη ρίγανη, τη ζάχαρη, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά. 
  • Σβήνουμε με την ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. 
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για ακόμα 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
  • Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και τα ρίχνουμε και αυτά. 
  • Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμα 2-3 λεπτά. 
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 30-40 λεπτά. 

Για την πίτσα  

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. 
  • Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας ένα φύλλο λαδόκολλας και βάζουμε από πάνω το ένα φύλλο κουρού ώστε η μεγάλη πλευρά του φύλλου να είναι παράλληλη με τη μεγάλη πλευρά της λαδόκολλας. 
  • Μεταφέρουμε το τυρί κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε την άκρη με ένα ψαλίδι. 
  • Απλώνουμε το μισό τυρί κρέμα περιμετρικά στις 4 πλευρές της ζύμης δημιουργώντας από μία γραμμή σε κάθε πλευρά αφήνοντας 1 εκ. περίπου κενό από τις άκρες. (Το άλλο μισό τυρί κρέμα το αφήνουμε στην άκρη για τη δεύτερη πίτσα. Αν δεν τη φτιάξουμε άμεσα, το μεταφέρουμε στο ψυγείο.) 
  • Διπλώνουμε προς τα μέσα με τη βοήθεια της λαδόκολλας πρώτα τις 2 μεγάλες πλευρές και στη συνέχεια τις 2 μικρές ώστε να καλυφθεί το τυρί κρέμα και να φτιάξουμε ένα γείσο. 
  • Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας το φύλλο στο σημείο της ένωσης ώστε να κλείσει καλά. 
  • Απλώνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια εκτός από το γείσο. 
  • Κόβουμε το μπέικον σε μεγάλα κομμάτια και την πιπεριά σε ροδέλες. 
  • Μοιράζουμε πάνω από τη σάλτσα το μισό μπέικον, τη μισή μοτσαρέλα, τη μισή πιπεριά και τα μισά μανιτάρια. 
  • Βάζουμε την πίτσα μαζί με τη λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου. 
  • Μεταφέρουμε το ταψί στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. 
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. 
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τη δεύτερη πίτσα.  

Η παραπάνω συνταγή έχει δημοσιευτεί στο akispetretzikis.com, και χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς λόγους.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *