Συστατικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 500 γρ. τηγανητές πατάτες
  • 150 γρ. γαλοπούλα καπνιστή
  • 200 γρ. φέτα
  • 6 αυγά
  • 200 γρ. γάλα πλήρες
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.σ. μαϊντανό

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. ρόκα
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIP

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Ας μαγειρέψουμε…

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

-Τοποθετούμε ένα τηγάνι 28 εκ. με μεταλλική λαβή σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

-Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε στο τηγάνι.

-Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 5-10 λεπτά για να καραμελώσουν τα λαχανικά.

-Στη συνέχεια, κόβουμε τη γαλοπούλα σε λεπτές λωρίδες και τη βάζουμε στο τηγάνι με τις τηγανητές πατάτες και τη φέτα σε κομμάτια.

-Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, την πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο τηγάνι.

-Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

-Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Εναλλακτικά, ψήνουμε 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά στο τηγάνι.

-Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει.

-Σερβίρουμε με ρόκα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Το παραπάνω άρθρο έχει δημοσιευτεί στο akispetretzikis.com και χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς λόγους.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *