
Συστατικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 500 γρ. τηγανητές πατάτες
- 150 γρ. γαλοπούλα καπνιστή
- 200 γρ. φέτα
- 6 αυγά
- 200 γρ. γάλα πλήρες
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κ.σ. μαϊντανό
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. ρόκα
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Ας μαγειρέψουμε…
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
-Τοποθετούμε ένα τηγάνι 28 εκ. με μεταλλική λαβή σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
-Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
-Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 5-10 λεπτά για να καραμελώσουν τα λαχανικά.
-Στη συνέχεια, κόβουμε τη γαλοπούλα σε λεπτές λωρίδες και τη βάζουμε στο τηγάνι με τις τηγανητές πατάτες και τη φέτα σε κομμάτια.
-Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, την πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο τηγάνι.
-Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
-Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Εναλλακτικά, ψήνουμε 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά στο τηγάνι.
-Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει.
-Σερβίρουμε με ρόκα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Το παραπάνω άρθρο έχει δημοσιευτεί στο akispetretzikis.com και χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς λόγους.
