Λουκάνικο, πατάτες και αυγά συναντιούνται στο τηγάνι σε μια συνταγή νόστιμη και απλή, ιδανική για brunch ή για γεύμα.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 700 γρ. πατάτες, σε κυβάκια του 1,5 εκ.
- 360 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε φέτες
- 30 ml ελαιόλαδο για την τηγανιά + μπόλικο ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε μικρά καρέ
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 4 αυγά
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 15-30 ml χυμός λεμονιού
- μπούκοβο και ψιλοκομμένος μαϊντανός
Διαδικασία
- Τηγανίζουμε τις κομμένες πατάτες σε άφθονο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν ωραία, και αφού τις στραγγίξουμε σε χαρτί κουζίνας, τις αλατίζουμε.
- Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσει.
- Με ένα κουτάλι αφαιρούμε σχεδόν όλο το λιωμένο λίπος, αφήνοντας περίπου 1 κουτ. σούπας.
- Προσθέτουμε το μετρημένο ελαιόλαδο, τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σπάμε τα αυγά μέσα στα σοταρισμένα υλικά, εδώ κι εκεί.
- Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε με καπάκι και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια (να σφίξει το ασπράδι, αλλά οι κρόκοι να μείνουν μελάτοι).
- Τραβάμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε τις πατάτες σε πιατέλα και από πάνω αδειάζουμε προσεκτικά το περιεχόμενο του τηγανιού, προσέχοντας μη σπάσουμε τους μελάτους κρόκους.
- Ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το μπούκοβο.
https://www.gastronomos.gr/syntagh/tigania-me-loykaniko-patates-kai-ayga/51233