Η καλύτερη συνταγή για την αυθεντική και ιταλική cacio e pepe! Θα χρειαστείτε ελάχιστα υλικά και μόλις 10 λεπτά για να την ετοιμάσετε!

Συστατικά

γραμμάρια (γρ.)ουγγιές (oz.)USA cups

TIP

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

80 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. πιπέρι

50 γρ. πεκορίνο, σε φέτες ή τριμμένο

100 γρ. παρμεζάνα

Για το σερβίρισμα

50 γρ. παρμεζάνα

πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIP

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Ας μαγειρέψουμε…

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει. Το νερό θέλουμε να είναι μέχρι τη μέση της κατσαρόλας, όχι μέχρι πάνω.

Βάζουμε τα σπαγγέτι, χωρίς να βάλουμε αλάτι, και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνουμε και κρατάμε το νερό.

Τοποθετούμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το μισό βούτυρο.

Βάζουμε το πιπέρι και αφήνουμε να λιώσει και να αρωματιστεί από το πιπέρι.

Σβήνουμε με 2-3 κουτάλες από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια, το υπόλοιπο βούτυρο, και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να δέσει η σάλτσα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κόβουμε το πεκορίνο σε μικρότερα κομμάτια, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αν χρειαστεί περισσότερη υγρασία, βάζουμε 1-2 κουτάλες από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια.

Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά, τρίβουμε στον τρίφτη χειρός τη μισή παρμεζάνα, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Τρίβουμε την υπόλοιπη μισή παρμεζάνα, και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στη σάλτσα.

Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *