Υλικά για το κους κους

  • 400 γρ. κους κους
  • 500 ml ζωμό κοτόπουλου, σε θερμοκρασία βρασμού
  • 200 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 50 γρ. σταφίδες
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 225 γρ. χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σχαροτήγανο

Υλικά για το dressing

  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ½ κ.γ. καρδάμωμο (κάρδαμο)
  • ⅛ κ.γ. γαρίφαλο
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο
  • ¾ κ.γ. κύμινο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Βάζουμε το κους κους σε μπολ και το περιχύνουμε με το βραστό ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών. Το καλύπτουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά.

2) Για το dressing, βάζουμε όλα τα υλικά σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν σε ρευστό μείγμα.

3) Βγάζουμε την πετσέτα από το μπολ και αφρατεύουμε το κους κους με πιρούνι.

4) Προσθέτουμε τα ρεβίθια, την πιπεριά, το καρότο, τις σταφίδες και το μαϊντανό. Περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά.

5) Κόβουμε το χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ σε φέτες. Αλείφουμε ένα σχαροτήγανο με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά. Ψήνουμε τις φέτες κι απ’ τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 1 – 2 λεπτά την κάθε πλευρά.

6) Κόβουμε τις φέτες χαλλούμι σε μικρότερα κομμάτια, προσθέτουμε τις μισές στο μπολ με το κους κους και ανακατεύουμε για να πάνε παντού.

7) Γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φέτες χαλλούμι πάνω στο κους κους.⁸

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *