εΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕς ΣΛΑΤΕΣ
Κους κους με μαροκινά μπαχαρικά, ρεβίθια και χαλλούμι
Υλικά για το κους κους Υλικά για το dressing ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1) Βάζουμε το κους κους σε μπολ και το περιχύνουμε με το βραστό ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών. Το καλύπτουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά. 2) Για το dressing, βάζουμε όλα τα υλικά σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν…
Πατατοσαλάτα με σως καμένου λεμονιού
Υλικά για τη σως καμένου λεμονιού: Υλικά για την πατατοσαλάτα: ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1) Γεμίζουμε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό, βάζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να διαπερνώνται με ένα μαχαιράκι. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Όταν κρυώσουν τις κόβουμε σε μεσαία κυβάκια. 2)…
Καλοκαιρινή κεφαλονίτικη ριγανάδα
Υλικά ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1) Βρέχουμε ελαφρώς με νερό τις φέτες ψωμιού και τις πιέζουμε να μην έχουν πολύ νερό και τις μεταφέρουμε σε λενα πιάτο. 2) Ραντίζουμε τις φέτες ψωμιού με πολύ ξύδι και λίγο ελαιόλαδο. 3) Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις στύβουμε πάνω από τις φέτες ψωμιού, πασπαλίζουμε με την αφράλα και μπόλικη…
ΧΩΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
Η απόλυτη leftovers αυγοσαλάτα σε 10 λεπτά
Υλικά για την σος Επιπλέον υλικά ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1) Ετοιμάζουμε την σος. Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, την κέτσαπ Hellmann’s Κλασσική, τις πίκλες, την πάπρικα, το ξίδι από τις πίκλες, τη μαγιονέζα Hellmann’s Real και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 2) Προσθέτουμε στο μπολ με τη σος το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, την πιπεριά και το σέλερι…
Σαλάτα του Καίσαρα
ΥΛΙΚΑ Για τη σαλάτα Caesar’s Για τη Ceasar’s σως Για την Ceasar’s σως Στραγγίζουμε τις αντζούγιες και τις αλέθουμε στο μπλέντερ. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κρόκο, το σκόρδο, τη μουστάρδα και τις πολτοποιημένες αντζούγιες. Ανακατεύουμε με σύρμα, προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε το λάδι με ροή κλωστής ανακατεύοντας συνεχώς όπως όταν κάνουμε μαγιονέζα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε…
Σαλάτα νισουάζ
Για τη σαλάτα 1 μαρούλι 2 πατάτες, βρασμένες 100 γρ. φασολάκια, βρασμένα 4 αυγά, βρασμένα 100 γρ. ντοματίνια 2 πιπεριές Φλωρίνης 12 αντζούγιες 50 γρ. αγγουράκι τουρσί 320 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο, κονσέρβα 2 κ.σ. κάππαρη 2 φρέσκα κρεμμυδάκια Για το dressing 1 σκ. σκόρδο 1 πρέζα μπούκοβο αλάτι πιπέρι 3 αντζούγιες 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα 1 κ.γ. μουστάρδα, ντιζόν Για το σερβίρισμα 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 2 κ.σ. μαϊντανό Εκτέλεση Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι και τις πατάτες κομμένα σε κομμάτια. Προσθέτουμε τα φασολάκια, τα…
ΣΑΛΑΤΕς ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Σαλάτα με ψητές πατάτες
Υλικά Υλικά για τη σαλάτα: Υλικά για το dressing: ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1)Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα, ίσα κομμάτια και τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό, τόσο ωστε να τις καλύψει, αλατίζουμε και βαζουμε να βράσει. Βράζουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να έχουν μαλακώσει οι πατάτες. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη…