Συστατικά

Για το seitan

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι

650 γρ. νερό

1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα του μπολ

2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

2 κ.γ. κάρι

2 κ.σ. σκόνη σκόρδου

αλάτι

πιπέρι

1 1/2 λίτρο νερό

1 κύβο λαχανικών

Για τα nuggets

100 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.

50 γρ. κορν φλάουρ

1 κ.γ. ρίγανη, ξερή

1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

αλάτι

πιπέρι

200 γρ. ρόφημα σόγιας

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

150 γρ. δημητριακά, καλαμποκιού

500 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

κέτσαπ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το seitan

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το νερό, και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι.

Αλείφουμε το εσωτερικό ενός μεγάλου μπολ με το ελαιόλαδο.

Μεταφέρουμε το ζυμάρι στο μπολ, το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Προσθέτουμε στο μπολ νερό μέχρι να καλύψει το ζυμάρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει τελείως λευκό το νερό. 

Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξει καλά.

Μεταφέρουμε το ζυμάρι ξανά στο μπολ, προσθέτουμε ξανά νερό μέχρι να καλύψει το ζυμάρι, και ζυμώνουμε ξανά με τα χέρια μας για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει το νερό τελείως λευκό. 

Στραγγίζουμε το ζυμάρι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμα 4-5 φορές, μέχρι να βγαίνει σχεδόν καθαρό το νερό και να έχει μείνει λίγη ποσότητα από το ζυμάρι, περίπου 500 γρ.

Αφήνουμε το ζυμάρι να στραγγίξει καλά σε ένα σουρωτήρι και το μεταφέρουμε ξανά στο μπολ.

Προσθέτουμε την πάπρικα, το κάρι, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι, πιπέρι, ζυμώνουμε ξανά για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη, και αφήνουμε στην άκρη.

Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Τοποθετούμε το ζυμάρι πάνω σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Δεν τα κόβουμε πολύ μεγάλα γιατί θα φουσκώσουν αρκετά καθώς βράζουν. Θα πάρουμε περίπου 25-30 τεμάχια.

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών και αφήνουμε να πάρει βράση.

Ρίχνουμε τα κομμάτια από το seitan και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε τα κομμάτια από το seitan από την κατσαρόλα, τα μεταφέρουμε στο σουρωτήρι, και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά.

 Για τα nuggets

Βάζουμε σε ένα μεσαίο μπολ το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ρίγανη, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ το ρόφημα σόγιας, τον χυμό λεμονιού, 3 κ.σ. από το μπολ με το αλεύρι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε στον πολυκόφτη τα corn flakes, χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν τελείως, και τα μεταφέρουμε σε ένα τρίτο μπολ.

Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ηλιέλαιο, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.

Στρώνουμε σε ένα ταψί απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε στην άκρη.

Βουτάμε διαδοχικά τα κομμάτια του seitan στο μπολ με το αλεύρι, στο ρόφημα σόγιας και στο μπολ με τα δημητριακά, και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια του seitan.

Μεταφέρουμε τα nuggets στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Μεταφέρουμε τα nuggets στο ταψί με το απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε για λίγο να στραγγίξουν.

Σερβίρουμε με κέτσαπ.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *