Αποτοξινωτική σαλάτα με φρούτα και ξηρούς καρπούς
Συνταγή για Αποτοξινωτική σαλάτα με φρούτα και ξηρούς καρπούς. Αποτοξινωτική σαλάτα με μαρούλι, φρέσκο πορτοκάλι, γκότζι μπέρι και καρύδια και με μία σώς από φυσικό χυμό πορτοκαλιού, μπαλσάμικο και μέλι.

- μαρούλι 1/2 ψιλοκομμένο
- αβοκαντο 1/2 σε κύβους
- πορτοκαλι 1/2
- γκότζι μπέρις 1 φλιτζάνι του καφέ
- καρυδια 1 φλιτζάνι του καφέ ψιλοκομμένα.
- ελαιολαδο 3 κουταλιές της σούπας
- μπαλσάμικο Λίγο
- μπαλσάμικο Λίγη κρέμα
- μελι 1 κουταλιά του γλυκού
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από σχεδόν μισό πορτοκάλι
Αν θέλετε μία δροσερή και πεντανόστιμη σαλάτα που να μοσχοβολάει και να συνδυάσει αρώματα και γεύσεις τότε σίγουρα πρέπει να δώσετε μία ευκαιρία στην σαλάτα που θα σας δείξουμε σήμερα.
Μία πεντανόστιμη αποτοξινωτική σαλάτα με φρούτα και ξηρούς καρπούς σαλάτα με μαρούλι, πορτοκάλι, γκότζι μπέρι, καρύδια και μερικά ακόμη απλά υλικά που θα την αναδείξουμε με μία απολαυστική σώς ή dressing από μέλι, φυσικό χυμό πορτοκάλι, ξύδι μπαλσάμικο και κρέμα μπαλσάμικο. Σίγουρα θα σας ενθουσιάσει
Στην αρχή ψιλοκόβουμε το μαρούλι, κόβουμε το αβοκάντο σε κύβους, ψιλοκόβουμε το πορτοκάλι και τα βάζουμε όλα μαζί σε μία σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα γκότζι μπέρι και τα καρύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
Φτιάχνουμε το dressing ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το ξύδι μπαλσάμικο, την κρέμα μπαλσάμικο, το μέλι και τον χυμό πορτοκαλιού. Αφού τα ανακατέψουμε καλά στο μπλέντερ περιχύνουμε με την σώς την σαλάτα μας, ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.
20 συνταγές για Χριστουγεννιάτικες σαλάτες
Σαλάτα πράσινη Χριστουγεννιάτικη

Υλικά
Για τη πράσινη σαλάτα
- 200 γρ. χοντροκομμένα ανάμεικτα μαρούλι-λόλα κόκκινη-λόλα πράσινη-ραντίτσιο
- 1 ματσ. σπαράγγια (τρυφερά και καταπράσινα)
- 6 φέτ. προσούτο
- 1 φλ. ρόδι καθαρισμένο
- φλούδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα
Για το ντρέσινγκ
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. χυμός ρόδι
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.γ. μέλι ζάχαρη
- 1½ κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βήματα εκτέλεσης
Φτιάχνουμε πρώτα το τραγανό προσούτο.
Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Αραδιάζουμε τις φέτες προσούτο και τις ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 10 λεπτά να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές σαν τσιπς.
Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι τους.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια (το κοτσάνι τους και τη φλούδα τους) και κρατάμε 2-3 κομμάτια ωμά για το γαρνίρισμα.
Τα υπόλοιπα τα ζεματάμε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει.
Αμέσως τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια, να κοπεί ο βρασμός τους.
Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βάζουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά σε πιατέλα.
Προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
Προσθέτουμε το ρόδι.
Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό.
Περιχύνουμε τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε καλά.
Σπάμε το τραγανό προσούτο σε χοντρά κομμάτια.
Γαρνίρουμε την πράσινη χριστουγεννιάτικη σαλάτα με τα τραγανά τσιπς από προσούτο.
Προσθέτουμε τα ωμά τρυφερά σπαράγγια και τέλος ρίχνουμε τις φλούδες (καρούλια) παρμεζάνας.
Σαλάτα πράσινη Χριστουγεννιάτικη
Σαλάτα Cobb

ΥΛΙΚΑ:
1 μικρή κολοκύθα ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
4 φέτες μπέικον
4 μεγάλα αυγά βρασμένα
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
8 φλιτζάνια μικτά πράσινα λαχανικά όπως σπανάκι, ρόκα, λάχανο ή μαρούλι
1 μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries
1/2 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
1/3 φλιτζάνι ψημένους σπόρους κολοκύθας
Για το dressing:
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι