Για τη σαλάτα
1 μαρούλι
2 πατάτες, βρασμένες
100 γρ. φασολάκια, βρασμένα
4 αυγά, βρασμένα
100 γρ. ντοματίνια
2 πιπεριές Φλωρίνης
12 αντζούγιες
50 γρ. αγγουράκι τουρσί
320 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο, κονσέρβα
2 κ.σ. κάππαρη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Για το dressing
1 σκ. σκόρδο
1 πρέζα μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
3 αντζούγιες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
1 κ.γ. μουστάρδα, ντιζόν
Για το σερβίρισμα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι και τις πατάτες κομμένα σε κομμάτια.
Προσθέτουμε τα φασολάκια, τα αυγά κομμένα στη μέση, τα ντοματίνια, πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, τις αντζούγιες, τον τόνο σε κομμάτια, το αγγουράκι τουρσί, την κάππαρη και το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένο.
Για το dressing
Σε ένα γουδί βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, τις αντζούγιες, το ελαιόλαδο και τα σπάμε καλά μέχρι να λιώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τα υλικά από το γουδί και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση
Απλώνουμε το dressing πάνω από τη σαλάτα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.