Υλικά

500 γρ. λιγκουίνι

250 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, σε φέτες

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

1.600 γρ. νερό

300 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

αλάτι

Για το σερβίρισμα 

θυμάρι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ  σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει. 

Κόβουμε τη γαλοπούλα σε πολύ λεπτές λωρίδες. 

Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και τη γαλοπούλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα ανακινώντας το τηγάνι για να ανακατέψουμε. 

Μεταφέρουμε τη γαλοπούλα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. 

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα λιγκουίνι, το νερό και αλάτι, και ανακατεύουμε. 

Βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας και χαμηλώνουμε τη φωτιά. 

Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα και μαγειρεύουμε για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.  

Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι. 

https://akispetretzikis.com/recipe/8598/zymarika-alfredo-me-galopoula

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *