Συστατικά

500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια

400 γρ. λουκάνικο, πικάντικο

2 κ.σ. βούτυρο

100 γρ. λευκό κρασί

1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

500 γρ. χυμό ντομάτας

Για το σερβίρισμα

παρμεζάνα, τριμμένη

φύλλα ρίγανης

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Κόβουμε τα λουκάνικα σε μεγάλα κομμάτια, τα ρίχνουμε σε 2 δόσεις στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κιμάς. 

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.

Ρίχνουμε τον κιμά και 1 κ.σ. βούτυρο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα αλάτι και τα ζυμαρικά, και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί ελαφρώς το αλκοόλ του. 

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ο πελτές.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, ανακατεύουμε και βράζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε το τηγάνι και την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φύλλα ρίγανης. 

https://akispetretzikis.com/recipe/8153/makaronada-me-pikantiko-loukaniko

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *