Συστατικά
1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. μαγιονέζα
500 γρ. κοτόπουλο, που σας έχει περισσέψει, κομμένο σε λωρίδες
50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το θυμάρι, την πάπρικα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τη μαγιονέζα, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια, ώστε να μαριναριστεί καλά.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη φρυγανιά και προσθέτουμε μερικές λωρίδες από το κοτόπουλο.
Κουνάμε καλά το μπολ ώστε να παναριστεί το κοτόπουλο.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τις υπόλοιπες λωρίδες κοτόπουλου.
Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο ταψί, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με μαγιονέζα.
https://akispetretzikis.com/recipe/7261/kotompoukies-me-kotopoulo-leftover