Συστατικά
Για την πάστα κάρι:
- ⅓ κ.γ. κουρκουμά
- ¼ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. κύμινο
- 1 σκ. σκόρδο
- ½ κρεμμύδι
- ½ κόκκινη πιπεριά
- 10 γρ. τζίντζερ
- ½ πιπεριά τσίλι
- ¼ ματσάκι κόλιανδρο, μονο τα κοτσάνια
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
Για το κοτόπουλο:
- 1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- 150 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
- ½ κρεμμύδι
- ½ κόκκινη πιπεριά
- 400 γρ. κρέμα καρύδας
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- ρύζι μπασμάτι
- πίτες παπαντάμ (papadums)
- ¼ ματσάκι κόλιανδρο, μονο τα φύλλα
Για την πάστα κάρι:
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τον κουρκουμά, την κανέλα, το κύμινο και το σκόρδο.
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το τζίντζερ, την πιπεριά τσίλι, και τα κοτσάνια του κόλιανδρου, και τα ρίχνουμε και αυτά.
Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και το ελαιόλαδο, και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να κοπούν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τον πελτέ και χτυπάμε ξανά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Για το κοτόπουλο:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.
Φοράμε γάντια, κόβουμε σε μια επιφάνεια κοπής το κοτόπουλο σε κυβάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Χοντροκόβουμε το μπρόκολο, το κρεμμύδι και την πιπεριά, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
Προσθέτουμε την πάστα κάρι και την κρέμα καρύδας, και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. (Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό.)
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα.
Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι και πίτες παπαντάμ, και σερβίρουμε με φύλλα κόλιανδρου.
https://akispetretzikis.com/recipe/8407/kotopoulo-me-kokkino-kari