Συστατικά
500 γρ. σπαγγέτι, Νο6, ολικής άλεσης
800 γρ. κιμά κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
3-4 κλ. θυμάρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
80 γρ. λευκό κρασί
400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
½ κ.σ. μέλι
1,5 λίτρο νερό
10 γρ. βασιλικό, προαιρετικά
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
παρμεζάνα, τριμμένη
πιπέρι
φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ ντομάτας, και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, το μέλι και το νερό, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 10-12 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μια κουτάλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ψιλοκόβουμε τον βασιλικό, τον προσθέτουμε και αυτόν και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα δυόσμου.
https://akispetretzikis.com/recipe/8305/makaronia-me-kima-kotopoulou-se-ena-skevos