Υλικά
Μερίδες: 4
- 700 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
- 250 γρ. ανθόμελο
- 4 καρφάκια γαρίφαλο
- 3 ξυλάκια κανέλας
- 1 λοβός βανίλιας
- ελάχιστο αλάτι
- φλούδα από 1 πορτοκάλι + 4 κομμάτια φλούδας, για το σερβίρισμα
- φλούδα από 1 ροζ γκρέιπφρουτ
- 1/5 κουτ. γλυκού ξινό (στα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα μπαχαρικά ή τα είδη ζαχαροπλαστικής)
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε gluhwein, ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε σχετικά δυνατή φωτιά και αμέσως τη χαμηλώνουμε αρκετά.
- Σιγοβράζουμε για 2 ώρες, ανακατεύοντας τακτικά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς, για 1 ώρα περίπου.
- Σουρώνουμε το μείγμα και το μοιράζουμε σε 4 χαμηλά ποτήρια.
- Πάνω από κάθε ποτήρι λυγίζουμε μία φλούδα πορτοκαλιού, για να απελευθερώσει τα έλαιά της και να πέσουν στο ποτό μας, τη ρίχνουμε στο ποτό και σερβίρουμε.
https://www.gastronomos.gr/syntagh/gluhwein-to-giortino-zesto-krasi-me-mpacharika/226348