Υλικά

Μερίδες: 8-10

Για τα κεφτεδάκια

  •  100 γρ. μπέικον, σε μικρά καρέ 
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  •  2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 
  •  700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από ελιά 
  •  1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη 
  •  2 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο, κοπανισμένο 
  •  2 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά 
  •  1 αυγό 
  •  αλεύρι, για το αλεύρωμα 
  •  ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα 
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Για την πικάντικη σάλτσα

  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  •  2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια 
  •  800 γρ. (2 κονσέρβες) τοματάκια, πολτοποιημένα 
  •  1-2 πιπερίτσες τσίλι (ή όσο θέλουμε) 
  •  5-6 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα 
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια με πικάντικη σάλτσα ντομάτας, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βγάλει το λίπος του. 
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. 
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο σοτάρουμε για άλλο μισό λεπτό και αποσύρουμε. 
  4. Χτυπάμε τον κιμά στο μίξερ, με το φτερό, για 1-2 λεπτά, για να αφρατέψει.
  5. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη μουστάρδα. 
  6. Ρίχνουμε το μείγμα του τηγανιού, το δεντρολίβανο, τη φρυγανιά, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, για περίπου 5 λεπτά. 
  7. Πλάθουμε κεφτεδάκια.
  8. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2-3 δάχτυλα ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. 
  9. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε δόσεις, για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν απαλά. 
  10. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σάλτσα

  1. Καθαρίζουμε το τηγάνι και ροδίζουμε εκεί το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, σκέτο, σε μέτρια φωτιά. 
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με την τομάτα.
  3. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, ρίχνουμε τις πιπερίτσες, αλάτι και πιπέρι και τακτοποιούμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα. 
  4. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε τον βασιλικό και αποσύρουμε. 
  5. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα τους σε πιατέλα ή σε ατομικά μπολάκια.

https://www.gastronomos.gr/syntagh/keftedakia-me-pikantiki-saltsa-ntomatas/167063

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *