Υλικά

Τεμάχια: 10

Για τον γύρο

  •  2 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό ελαιόλαδο, για το άλειμμα 
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Για την πάστα-μαρινάδα

  •  3 φύλλα δάφνης 
  •  1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη 
  •  1 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός 
  •  6 γρ. κύμινο, σε σκόνη 
  •  12 γρ. κόλιανδρος, σε σκόνη 
  •  14 γρ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη 
  •  200 γρ. ξερό κρεμμύδι, τριμμένο 
  •  20 γρ. σκόρδο, λιωμένο 
  •  4 γρ. μουστάρδα σε σκόνη 
  •  70 ml ελαιόλαδο 

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  •  200 γρ. αγελαδινό γιαούρτι 
  •  1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα 
  •  50 ml ελαιόλαδο 
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 

Για τα τάκος

  •  10 έτοιμα τάκος (στα σούπερ μάρκετ) 
  •  1/2 ξερό κρεμμύδι, σε ροδέλες 
  •  1/2 αγγούρι, σε μπαστουνάκια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γύρο σε μεξικάνικα τάκος, ξεκινάμε με τη μαρινάδα.
  2. Σε ένα φαρδύ μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας-πάστας.
  3. Προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις μαρινάρουμε για 2 ώρες, γυρίζοντάς τες τακτικά.

Γύρος

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200° C. 
  2. Σκουπίζουμε ελαφρά τις μπριζόλες από την πάστα, τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά, γυρίζοντάς τες τακτικά. 
  3. Τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και τις κόβουμε σε πάρα πολύ λεπτές λωρίδες.

Σάλτσα γιαουρτιού

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Σερβίρισμα

  1. Γεμίζουμε τα τάκος με γύρο, βάζουμε κρεμμύδι και αγγούρι και από 1-2 κουταλιές σάλτσα γιαουρτιού στο καθένα.

https://www.gastronomos.gr/syntagh/gyros-se-mexikanika-takos/167048

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *