Υλικά
Τεμάχια: 8-10
- 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 300 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
- 30 γρ. πελτές ντομάτας
- 1/2 καυτερή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα, γλυκιά
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 400 γρ. (1 κονσέρβα) κόκκινα φασόλια, βρασμένα
- 1 φλιτζ. τσαγιού καλαμπόκι βρασμένο (από κονσέρβα ή κατεψυγμένο το οποίο θα βράσουμε)
- 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 μάτσο κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
- 200 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
- 8-10 τορτίγιες, μέτριες, ιδεωδώς από καλαμποκάλευρο
- 60 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το τηγάνι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις τορτίγιες γεμιστές με κιμά, φασόλια και καλαμπόκι σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνουμε τον κιμά, την πάπρικα, το κύμινο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλα 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ο κιμάς και να γίνει σπυρωτός.
- Προσθέτουμε την πιπεριά και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς.
- Προσθέτουμε τα φασόλια και το καλαμπόκι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
- Απλώνουμε τις τορτίγιες και βάζουμε σε καθεμία από 1 γεμάτη κουτ. σούπας γέμιση και 1 1⁄2 κουτ. σούπας τυρί.
- Τυλίγουμε σφιχτά σε πακετάκι.
- Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και «ψήνουμε» τις τορτίγιες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει το τυρί.