Υλικά

Τεμάχια: 8-10

  •  300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 
  •  300 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα 
  •  30 γρ. πελτές ντομάτας 
  •  1/2 καυτερή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη 
  •  1/2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα, γλυκιά 
  •  1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη 
  •  400 γρ. (1 κονσέρβα) κόκκινα φασόλια, βρασμένα 
  •  1 φλιτζ. τσαγιού καλαμπόκι βρασμένο (από κονσέρβα ή κατεψυγμένο το οποίο θα βράσουμε) 
  •  1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος 
  •  1 μάτσο κόλιανδρος, ψιλοκομμένος 
  •  200 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο 
  •  8-10 τορτίγιες, μέτριες, ιδεωδώς από καλαμποκάλευρο 
  •  60 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το τηγάνι 
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις τορτίγιες γεμιστές με κιμά, φασόλια και καλαμπόκι σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  2. Ρίχνουμε τον κιμά, την πάπρικα, το κύμινο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλα 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ο κιμάς και να γίνει σπυρωτός.
  3. Προσθέτουμε την πιπεριά και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  4. Ρίχνουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς.
  5. Προσθέτουμε τα φασόλια και το καλαμπόκι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  7. Απλώνουμε τις τορτίγιες και βάζουμε σε καθεμία από 1 γεμάτη κουτ. σούπας γέμιση και 1 1⁄2 κουτ. σούπας τυρί.
  8. Τυλίγουμε σφιχτά σε πακετάκι.
  9. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και «ψήνουμε» τις τορτίγιες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει το τυρί.

https://www.gastronomos.gr/syntagh/tortigies-gemistes-me-kima-fasolia-kai-kalampoki-chimichangas/253043

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *