2 φύλλα σφολιάτας
150 γρ. τυρί κρέμα
6 φέτες ζαμπόν
4 φέτες τυρί gouda
2 κρόκους αυγού, για το άλειμμα
Σουσάμι, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα.
Στον πάγκο εργασίας τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε όλη την επιφάνειά του με το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε πρώτα τις φέτες ζαμπόν και στη συνέχεια τις φέτες τυρί. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη ζύμη σφολιάτας και κλείνουμε καλά τις άκρες.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη κατά μήκος της μεγάλης πλευράς, φτιάχνοντας δυο ορθογώνιες επιφάνειες, και κόβουμε σε τρίγωνα. Τυλίγουμε σε ρολά ξεκινώντας από τη βάση του τριγώνου προς τη μύτη και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί του φούρνου όπου έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.
Αλείφουμε τα κρουασανάκια με τον κρόκο αυγού, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι, και ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε τα κρουασανάκια να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/snak/grighora-kroyasan-me-zampon-kai-tiri