Για τα muffins

120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. καστανή ζάχαρη

220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

60 ml γάλα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

1 πρέζα αλάτι

200 γρ. κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια

100 γρ. δάκρυα σοκολάτας

Για το crumble κανέλας

70 γρ. καστανή ζάχαρη 

20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

60 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια

90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C, στον αέρα.

Για τα muffins

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα μήλα και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 φόρμες για muffins και αφήνουμε στην άκρη.

Για το crumble κανέλας

Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε όλα τα υλικά για το crumble. και τα ανακατεύουμε με τα χέρια- φορώντας γάντια μιας χρήσης- τρίβοντας ανάμεσα στα δάχτυλά μας, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Για το ψήσιμο

Πασπαλίζουμε το crumble επάνω από τα muffins και ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175°C, στον αέρα και ψήνουμε για επιπλέον 15 με 18 λεπτά.

Βγάζουμε τα muffins από το φούρνο, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/muffins-mylo-crumble-kanelas

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *