Υλικά

180 γρ. αλεύρι αμυγδάλου

85 γρ. τυρί κρέμα

3 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα 

2 κ.σ. κακάο

200 – 250 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη, για την επικάλυψη

20 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη για το στόλισμα

7-8 οδοντογλυφίδες για κοκτέιλ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το τυρί κρέμα, το μέλι, τη βανίλια, το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθουμε 8 μπάλες των 20 γρ. και 8 μπάλες των 10 γρ.

Βουτάμε μια οδοντογλυφίδα στη λιωμένη σοκολάτα και περνάμε μια μεγάλη μπάλα, μετά μια μικρή και μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα και τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 60 λεπτά.

Βουτάμε τις οδοντογλυφίδες με τις μπάλες στη λιωμένη λευκή σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Χρησιμοποιούμε τη λιωμένη κουβερτούρα για να φτιάξουμε τα μάτια, το στόμα και τα κουμπιά.

Σερβίρουμε τα cake pops ή τα φυλάσσουμε στο ψυγείο για αργότερα.

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/xristougenna/cake-pops-khionanthropoi

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *