• 320 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 120 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
  • 150 γρ. αποξηραμένα σύκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 350 γρ. μπισκότα τύπου digestive, θρυμματισμένα
  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος με τη μέθοδο μπεν μαρί και μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αποξηραμένα σύκα, τα αμύγδαλα, το αλάτι και τα μπισκότα. Φοράμε γάντια μιας χρήσης, ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το βούτυρο.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε μέσα τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μεταφέρουμε το παραπάνω μείγμα στο μπολ με τα μπισκότα, και με τα χέρια ή με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά.

Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια μιας ορθογώνιας φόρμας για κέικ 30×12 εκ., αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 2,5 ώρες.

Μόλις παγώσει τελείως ο κορμός, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/kormos-me-leuki-sokolata-kai-amugdalo

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *