Για τα ψητά λαχανικά:
1 κόκκινη πιπεριά
2 κολοκυθάκια
1 μελιτζάνα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
500 γρ. βίδες, ολικής άλεσης
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
70 γρ. ταχίνι
100 γρ. μαγιονέζα, light
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
100 γρ. καλαμπόκι
20 γρ. μαϊντανό
10 γρ. δυόσμο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου
πιπέρι
Για την σύνθεση:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε 1 κ.σ. αλάτι και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, και τα αφήνουμε στην άκρη για να στραγγίξουν καλά.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το ταχίνι, τη μαγιονέζα, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, το καλαμπόκι, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα προσθέτουμε και αυτά, και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα ψητά λαχανικά, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Μοιράζουμε τη μακαρονοσαλάτα σε πιάτα και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου και πιπέρι.
Πηγή: https://akispetretzikis.com/recipe/8590/makaronosalata-me-pshta-lachanika-kai-saltsa-tachini-giaourti