Υλικά
200 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο + έξτρα για τη φόρμα
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά, μεσαία
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. κακάο
100 γρ. κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
κουβερτούρα, λιωμένη
κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Ας μαγειρέψουμε…
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι, και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε μια σίτα πάνω από το μπολ και ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο για να τα κοσκινίσουμε.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, τη ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 26 εκ. (ή κάποιο που να χωράει στον φούρνο μικροκυμάτων).
Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας, αλείφουμε και τη λαδόκολλα με βούτυρο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο μικροκυμάτων και ψήνουμε για 6 λεπτά στα 800 Watt.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Περιχύνουμε με τις λιωμένες κουβερτούρες, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
https://akispetretzikis.com/recipe/8136/brownies-ston-fourno-mikrokymatwn-se-6-lepta