Συστατικά

  • 225 γρ. βούτυρο, ανάλατο
  • 260 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 2 αυγά, μεσαίο
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 225 γρ. βούτυρο, ανάλατο
  • 260 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 2 αυγά, μεσαίο
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Για το σερβίρισμα

  • παγωτό
  • φύλλα δυόσμου

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει ελαφρώς ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. (Δε θέλουμε να λιώσει τελείως.)

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε το βούτυρο σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσουν εντελώς η ζάχαρη και το βούτυρο. 

Προσθέτουμε τα αυγά και το αλάτι, και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και τη βανίλια, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ψιλοκόβουμε τις 2 κουβερτούρες και τις μεταφέρουμε στο μπολ.

Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα σιλικόνης, μεταφέρουμε το μείγμα στο ίδιο τηγάνι και το απλώνουμε με τη σπάτουλα.

Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στην πάνω σχάρα και μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα όλη η επιφάνειά του.

Αφαιρούμε το τηγάνι από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτό και φύλλα δυόσμου. (Δεν ξεφορμάρουμε από το τηγάνι ολόκληρο το μπισκότο γιατι θα διαλυθεί.)

https://akispetretzikis.com/recipe/7710/soft-cookie-sto-thgani

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *