Συστατικά

200 γρ. βούτυρο, + έξτρα για το ταψί

350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

4 αυγά, μεσαία 

2 κ.γ. ξίδι, από λευκό κρασί

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

55 γρ. κακάο

175 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη 

400 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 αυγά, μεσαία

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Μέθοδος Εκτέλεσης


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στον αέρα.  

Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί διαστάσεων 25×32 εκ. και τοποθετούμε λαδόκολλα ώστε να καλύπτει τη βάση και τα τοιχώματά του. 

Αλείφουμε και τη λαδόκολλα με βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη. 
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μικρό μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα στα 800 Watt μέχρι να λιώσει ελαφρώς.  

Μεταφέρουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεγαλύτερο μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει εντελώς.  

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 

Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να σπάσουν και να ενσωματωθούν στο μείγμα. 

Προσθέτουμε το ξίδι, το εκχύλισμα βανίλιας και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, και ανακατεύουμε. 

Προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι, και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί, το απλώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης και αφήνουμε στην άκρη. 

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα από το μπολ στο ταψί και ανακινούμε το ταψί για να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. 

Φέρνουμε τη μεγάλη πλευρά του ταψιού μπροστά μας και με το κάτω μέρος ενός κουταλιού δημιουργούμε 8 οριζόντιες γραμμές στην επιφάνεια ξεκινώντας την κάθε γραμμή από την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που ξεκινήσαμε πριν. (Οι γραμμές δε θα είναι ευδιάκριτες πριν το ψήσιμο.) 

Μεταφέρουμε το ταψί στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.   

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσει. 

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. 

https://akispetretzikis.com/recipe/8589/red-velvet-brownies

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *