Homepage

κΥΡΙΩς ΠΙΑΤΑ

Γύρος σε μεξικάνικα τάκος

Υλικά Τεμάχια: 10 Για τον γύρο Για την πάστα-μαρινάδα Για τη σάλτσα γιαουρτιού Για τα τάκος Διαδικασία Γύρος Σάλτσα γιαουρτιού Σερβίρισμα https://www.gastronomos.gr/syntagh/gyros-se-mexikanika-takos/167048

Τραχανόπιτα στο τηγάνι σε 15 λεπτά

Συστατικά Μέθοδος Εκτέλεσης Ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ το τραχανότο και το νερό, και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Μεταφέρουμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων και ψήνουμε στα 800 watt για 5 λεπτά.  Αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. Βγάζουμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε τη γραβιέρα…

ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ

Smoothie μελομακάρονο

Υλικά για το μείγμα μπαχαρικών Allspice:  Υλικά για το smoothie:  ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για να φτιάξουμε το δικό μας μείγμα μπαχαρικών Αllspice: σε ένα μπολάκι ή βάζο, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Φυλάσσουμε το βαζάκι αεροστεγώς κλειστό σε σκοτεινό σημείο. Για το smoothie: Κόβουμε τη μπανάνα και βάζουμε στη κατάψυξη από τη προηγούμενη μέρα ή για τουλάχιστον 4-8…

γλυκα

Κορμός με λευκή σοκολάτα και αμύγδαλο

Υλικά Εκτέλεση Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος με τη μέθοδο μπεν μαρί και μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αποξηραμένα σύκα, τα αμύγδαλα, το αλάτι και τα μπισκότα. Φοράμε γάντια μιας χρήσης, ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη. Στον κάδο του…

Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι

Συστατικά 1 πορτοκάλι, 250 γρ. με τη φλούδα 3 αυγά, μεσαία  180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 100 γρ. γάλα πλήρες 2 βανιλίνες 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τη φόρμα 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα 15 γρ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι https://akispetretzikis.com/recipe/8514/cake-me-olokliro-portokali

Red velvet brownies

Συστατικά 200 γρ. βούτυρο, + έξτρα για το ταψί 350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 4 αυγά, μεσαία  2 κ.γ. ξίδι, από λευκό κρασί 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα 55 γρ. κακάο 175 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 πρέζα αλάτι Για την επικάλυψη  400 γρ. τυρί κρέμα 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 2 αυγά, μεσαία ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας Μέθοδος Εκτέλεσης Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στον αέρα.   Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί διαστάσεων 25×32 εκ. και τοποθετούμε λαδόκολλα ώστε να…

Cake pops χιονάνθρωποι

Υλικά 180 γρ. αλεύρι αμυγδάλου 85 γρ. τυρί κρέμα 3 κ.σ. μέλι 1 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα  2 κ.σ. κακάο 200 – 250 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη, για την επικάλυψη 20 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη για το στόλισμα 7-8 οδοντογλυφίδες για κοκτέιλ Εκτέλεση Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το τυρί κρέμα, το μέλι, τη βανίλια,…

Muffins με μήλο και crumble κανέλας

Για τα muffins 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 100 γρ. καστανή ζάχαρη 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 60 ml γάλα 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 1 κ.γ. μαγειρική σόδα 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη 1 πρέζα αλάτι 200 γρ. κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια 100 γρ.…

Soft cookie στο τηγάνι

Συστατικά Για το σερβίρισμα ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει ελαφρώς ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. (Δε θέλουμε να λιώσει τελείως.) Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε το βούτυρο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη…