Γύρος σε μεξικάνικα τάκος
Υλικά Τεμάχια: 10 Για τον γύρο Για την πάστα-μαρινάδα Για τη σάλτσα γιαουρτιού Για τα τάκος Διαδικασία Γύρος Σάλτσα γιαουρτιού Σερβίρισμα https://www.gastronomos.gr/syntagh/gyros-se-mexikanika-takos/167048
Κεφτεδάκια με πικάντικη σάλτσα ντομάτας
Υλικά Μερίδες: 8-10 Για τα κεφτεδάκια Για την πικάντικη σάλτσα Διαδικασία Σάλτσα https://www.gastronomos.gr/syntagh/keftedakia-me-pikantiki-saltsa-ntomatas/167063
Τραχανόπιτα στο τηγάνι σε 15 λεπτά
Συστατικά Μέθοδος Εκτέλεσης Ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ το τραχανότο και το νερό, και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Μεταφέρουμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων και ψήνουμε στα 800 watt για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. Βγάζουμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε τη γραβιέρα…
κυριως πιατα με κρεας
Μπιφτέκια γαλοπούλας
Συστατικά Για τα μπιφτέκια 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο 1/2 πράσινη πιπεριά 1/2 κόκκινη πιπεριά 1/2 κίτρινη πιπεριά 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 150 γρ. ψωμί για τοστ 1/4 ματσάκι δυόσμο 1/4 ματσάκι μαϊντανό 1 αυγό 500 γρ. κιμά γαλοπούλας Για τη γαρνιτούρα 600 γρ. κίτρινο ρύζι, με πιπεριές 100 γρ. νερό, βραστό 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Για το σερβίρισμα 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό θυμάρι 1 κ.γ. ελαιόλαδο Μέθοδος Εκτέλεσης Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να…
Κοτομπουκιές με κοτόπουλο leftover
Συστατικά 1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη αλάτι πιπέρι 150 γρ. μαγιονέζα 500 γρ. κοτόπουλο, που σας έχει περισσέψει, κομμένο σε λωρίδες 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το θυμάρι, την πάπρικα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τη μαγιονέζα, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο μπολ και ανακατεύουμε με τα…
Μακαρονάδα με πικάντικο λουκάνικο
Συστατικά 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια 400 γρ. λουκάνικο, πικάντικο 2 κ.σ. βούτυρο 100 γρ. λευκό κρασί 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 500 γρ. χυμό ντομάτας Για το σερβίρισμα παρμεζάνα, τριμμένη φύλλα ρίγανης Εκτέλεση Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Κόβουμε τα λουκάνικα σε μεγάλα κομμάτια, τα ρίχνουμε σε 2 δόσεις στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κιμάς. Τοποθετούμε ένα…
Κοτόπουλο με κόκκινο κάρι
Συστατικά Για την πάστα κάρι: Για το κοτόπουλο: Για το σερβίρισμα: Για την πάστα κάρι: Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τον κουρκουμά, την κανέλα, το κύμινο και το σκόρδο. Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το τζίντζερ, την πιπεριά τσίλι, και τα κοτσάνια του κόλιανδρου, και τα ρίχνουμε και αυτά. Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και το ελαιόλαδο, και…
Vegan μακαρονάδα με κεφτεδάκια
Συστατικά 1 κρεμμύδι 1 καρότο 1 κολοκυθάκι 6 κ.σ. ελαιόλαδο 1 σκ. σκόρδο 300 γρ. vegan κεφτεδάκια 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, προαιρετικά 400 γρ. ντομάτα κονκασέ 400 γρ. νερό, για την ντομάτα κονκασέ 1 πρέζα αλάτι πιπέρι 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη 500 γρ. λιγκουίνι Για το σερβίρισμα φυτικό τυρί, τριμμένο βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο πιπέρι Μέθοδος Εκτέλεσης Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τοποθετούμε ένα ξύλο κοπής στον πάγκο εργασίας, και τρίβουμε στον τρίφτη από…
Πένες με κοτόπουλο και τυρί cottage
Συστατικά 250 γρ. πένες 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου, 250 γρ. 200 γρ. τυρί cottage 1 κολοκυθάκι, 200 γρ. καθαρισμένο 100 γρ. ντοματίνια 100 γρ. καλαμπόκι , σε κονσέρβα 2 κ.σ. ελαιόλαδο 3-4 κλ. θυμάρι, φρέσκο (προαιρετικά) 800 γρ. νερό ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι ⅕ ματσάκι άνηθο αλάτι πιπέρι Για το σερβίρισμα ελαιόλαδο πιπέρι , φρεσκοτριμμένο https://akispetretzikis.com/recipe/7721/penes-me-kotopoulo-kai-tyri-cottage
Μοσχαράκι κοκκινιστό σε 15 λεπτά
Συστατικά 800 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο, γάλακτος 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη ¼ κ.γ. κανέλα 1 φύλλο δάφνης 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 500 γρ. χυμό ντομάτας αλάτι πιπέρι Για το σερβίρισμα τηγανιτές πατάτες Εκτέλεση Τοποθετούμε μια ρηχή και αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει. Κόβουμε το μοσχαράκι σε λεπτά και μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μοσχαράκι. Πασπαλίζουμε…
Ζυμαρικά alfredo με γαλοπούλα
Υλικά 500 γρ. λιγκουίνι 250 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, σε φέτες 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο 1.600 γρ. νερό 300 γρ. τυρί κρέμα 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη αλάτι Για το σερβίρισμα θυμάρι, ψιλοκομμένο Εκτέλεση Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε πολύ λεπτές λωρίδες. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και τη γαλοπούλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα ανακινώντας το…
Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και φέτα στο φούρνο
Συστατικά: Για τις μελιτζάνες: 2 μελιτζάνες, φλάσκες 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Για τη σάλτσα ντομάτας 400 γρ. ντομάτα κονκασέ 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη 1-2 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας ½ κ.γ. κανέλα 7-8 φύλλα βασιλικού αλάτι πιπέρι Για τη σύνθεση 50 γρ. ρόκα 100 γρ. φέτα Για τις μελιτζάνες Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μια επιφάνεια κοπής κατά μήκος στη μέση και το…